Εξωστρεφείς δραστηριότητες του ΚΕΠΑ

Το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του ΕΚΠΑ ανακοινώνει τα ακόλουθα, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ως διεθνούς ακαδημαϊκού κόμβου του ΟΗΕ για τον 7ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης (UNAI Hub SDG7), που αφορά την καθαρή και προσβάσιμη ενέργεια:

  1. Το ΚΕΠΑ προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο ετήσιο Φόρουμ που οργανώνει το φθινόπωρο 2024 το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Nagaoka (Ιαπωνία) με την αντίστοιχη ιδιότητα του ως UNAI Hub SDG9,με τίτλο The Global Forum on IndustryUniversity Collaboration.

To KEPA συμμετέχει στο Φόρουμ από το 2022 και έχει προσκαλέσει επιχειρήσεις από τις χώρες του ΟΣΕΠ και της Ελλάδος να συμμετάσχουν στις εργασίες του, προβάλλοντας τις επιχειρηματικές δραστηριότητες τους.

Το 2023 από την Ελλάδα συμμετέσχε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) με την 1η Ενεργειακή Κοινότητα (SDG7) Γυναικών (WEnCoop).

  • Το χρονικό διάστημα 7-10 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η 5η “Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας – FEW2023” με τίτλο «Let’s Business Together». Η εβδομάδα οργανώνεται ανά διετία, αποτελεί επίσημη εκδήλωση της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την πορεία της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, (SDG5). Η εβδομάδα διεξήχθη υπό την Αιγίδα του BSECGreen Energy Network (Coordinator ΚΕΠΑ).
  • Το ΚΕΠΑ, με την ιδιότητα του UNAI Hub SDG7, προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο 3ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο που οργανώνεται με τίτλο «Science in the Service of Climate Action» από το MUST (Meru University of Science and Technology) στο διάστημα 26-28 Ιουνίου 2024 στην Κένυα.
  • Επισημαίνεται ότι στις εργασίες του 16ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή, που οργάνωσε το ΚΕΠΑ, από το MERU University συμμετέσχον ο Αντιπρύτανης Prof. Romanus Odhiambo, ο οποίος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες και τους τομείς διεθνούς συνεργασίας του ιδρύματος του καθώς και ο επισκέπτης καθηγητής Δρ. Ιωάννης Τσιπουρίδης, ιδρυτής και διευθυντής του εκεί ερευνητικού κέντρου «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ».
  • Επισημαίνεται ότι το MUST έχει προτείνει στο ΕΚΠΑ την από κοινού δημιουργία ενός Ινστιτούτου Αρχαίων Κλασσικών Σπουδών, με την δημιουργία αρχικώς, δύο (2) εδρών, «Αρχαίων Ελληνικών» και «Μελέτης Ελληνικών Ορθόδοξων Γραφών». Πρόταση η οποία εξετάζεται από τις αρμόδιες πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ.
  • Το ΚΕΠΑ με την διπλή ιδιότητα ως BSEC-GEN και UNAI Hub SDG7, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Τιράνων, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις συζητήσεις με εκπροσώπους των παρόχθιων Δήμων του ποταμού Αώου-Vjosa, στη διάρκεια της 3rd International Tree Planting Meeting συνάντησης στο Μπουραζάνι (Κόνιτσα), με επιστολή προς τους Δημάρχους Μετσόβου, Ζαγορίου, Κόνιτσας και Πογωνίου, και με σκοπό την δημιουργία ενός διασυνοριακού πλαισίου συνεργασίας για θέματα βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης μεταξύ των παρόχθιων Δήμων Ελλάδος-Αλβανίας πρότεινε την συμμετοχή τους σε μία «Συνάντηση Εργασίας» στα γραφεία του ΚΕΠΑ την 4η εβδομάδα του Ιανουαρίου 2024.

Αθήναι 12.01.2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *