Δενδροφύτευση στο Δήμο Πειραιά

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “75UN – 75 Trees UNAI SDG7” ο Δήμος Πειραιά ολοκλήρωσε τη φύτευση 150 δένδρων σε σχολεία του Δήμου. Τα δένδρα ήταν χορηγία της “Hellenic Plants” και η φύτευση πραγματοποιήθηκε από τις 22 Απριλίου έως τις 27 Μαΐου 2024.

Η φύτευση εντάσσεται στις δράσεις του Μνημονίου Συνεργασίας, που υπέγραψε ο Δήμος Πειραιά με τον Ακαδημαϊκό κόμβο των Ηνωμένων Εθνών για τον 7ο στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης (UNAI Hub SDG7) ενώ για την επόμενη φυτευτική περίοδο 2024-25 σχεδιάζεται ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα φύτευσης 1000 δένδρων ελληνικής χλωρίδας, με χρηματοδότηση του «Πράσινου Ταμείου» του ΥΠΕΝ, σε περιοχές που θα υποδειχθούν από τον Δήμο.

Στο πρόγραμμα σχεδιάζεται η ενεργή συμμετοχή μαθητών και πολιτών από περιβαλλοντικές οργανώσεις σε μία προσπάθεια αύξησης της ευαισθησίας της τοπικής κοινωνίας στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Τέλος υπενθυμίζεται η δυνατότητα υποβολής προτάσεων και από άλλους Δήμους από ολόκληρη την χώρα για δενδροφυτεύσεις κατά την φυτευτική περίοδο 2024 – 2025.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο epgsec@uoa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *