Πρόσκληση συμμετοχής στο δίκτυο BSEC – GEN

Δελτίο Τύπου – 7.4.2023

Πρόσκληση εγγραφής «παικτών» της Ελληνικής Αγοράς στο BSECGEN

Το Δίκτυο Πράσινης Ενέργειας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Εύξεινου Πόντου (BSEC – Green Energy Network), που ιδρύθηκε το 2015 με απόφαση των κυβερνήσεων των χωρών του Οργανισμού, διευρύνει το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων του ώστε να συμπεριλάβει «παίκτες της αγοράς» που ενδιαφέρονται να επιχειρήσουν σε τομείς της πράσινης ενέργειας (επενδύσεις, μελέτες, κατασκευές, χρηματοδοτήσεις κ.λ.π.) στις χώρες του Οργανισμού.

Η Διεθνής Γραμματεία του Οργανισμού (BSEC–Permanent International Secretariat) έχει απευθυνθεί στις δέκα τρεις χώρες μέλη του Οργανισμού ζητώντας να στηρίξουν την προσπάθεια ανανέωσης και επέκτασης του BSEC – GEN.

Το ΚΕΠΑ με την σύμφωνη γνώμη του Υπ. Εξωτερικών (Β1 Διεύθυνση Σχεδιασμού Εξωστρέφειας και Συντονισμού Φορέων Εξωστρέφειας), καλεί τους ενδιαφερόμενους επαγγελματικούς φορείς να εγγραφούν στο δίκτυο και να επωφεληθούν από τις πρωτοβουλίες και τις επαφές του στις χώρες του Οργανισμού για την προώθηση συγκεκριμένων προτάσεων τους.

Το ΚΕΠΑ επισημαίνει ότι σε μία περίοδο εντεινόμενης Κλιματικής Αλλαγής, παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, ενεργειακής κρίσης, πληθωριστικών πιέσεων και αναδυόμενου ψυχροπολεμικού κλίματος, η ενίσχυση των δικτύων οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής, διατηρεί ζωντανές τις οδούς κατανόησης και υπέρβασης των σημερινών προβλημάτων.

(Δηλώσεις εγγραφής στο epgsec@kepa.uoa.gr; Πληροφορίες: τηλ 210-727-5732)

Αθήναι 7.4.2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *